Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Uspešen zagovor doktorske disertacije Predsednika RK Idrija, dr. Iztoka Seljaka

Iztok Seljak, predsednik poslovodnega odbora Hidrie, izhaja iz prve generacije doktorskih študentov, ki so februarja 2011 na IEDC-Poslovni šoli Bled pričeli s študijem. Po zaključenem štiriletnem izobraževalno-raziskovalnem programu je kot prvi doktorski kandidat 18. marca 2015 javno zagovarjal doktorsko disertacijo z naslovom: Integrirane inovacije poslovnih modelov: dinamične kompetence za inoviranje poslovnih modelov v zmerno rastočih panogah. Mentor: prof. dr. Robert Austin, Poslovna šola Kopenhagen (CBS), ko-mentor: doc. dr. Ian Sutherland, IEDC-Poslovna šola Bled.

Disertacija predstavlja poglobljeno študijo evropske avtomobilske industrije in njenega modela poslovnih inovacij in razvija nov model integriranih inovacij poslovnih modelov in novo matriko tehnično-tehnoloških inovacij in inovacij poslovnih modelov za doseganje hitre profitabilne rasti podjetij. Javni zagovor doktorske disertacije je potekal 18. marca 2015, na IEDC-Poslovni šoli Bled, pred komisijo in pod strokovnim nadzorom zunanjega izpraševalca prof. dr. Christera Karlssona s Poslovne šole Kopenhagen.

O dr. Iztoku Seljaku: Iztok Seljak je svojo poslovno pot začel leta 1989 na Rotomatiki, hčerinski družbi korporacije Hidria. Med letoma 1989 in 2002 je bil v podjetju zadolžen za nabavo, prodajo in marketing, od leta 1996 pa je Rotomatiko vodil tudi kot glavni direktor. Leta 2002 je napredoval v podpredsednika korporacije Hidria. Dve leti kasneje, 2004, je prevzel vodenje enega od dveh glavnih stebrov korporacije Hidria, avtomobilsko divizijo. Od januarja 2008 kot predsednik poslovodnega odbora vodi Hidrio.

Iztok Seljak je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, izobraževanje nadaljeval na programu MBA, na IEDC-Poslovni šoli Bled, kjer je zaključil tudi magisterij in kot prvi v zgodovini te šole opravil tudi doktorat. Je član upravnega odbora Združenja Manager, član predsedstva Gospodarske zbornice Slovenije, predsednik Samita100, združenja najpomembnejših poslovnih voditeljev jugovzhodne Evrope in eden od predsednikov mednarodnega gradbenega konzorcija Feniks. Kot član Rotary kluba je predan tudi dobrodelnosti in pomoči ljudem v stiski, z namenom spreminjati svet na bolje.

Združenje Manager je Iztoka Seljaka leta 2002 nagradilo s priznanjem "Mladi manager leta" v Sloveniji. Leta 2012 pa ga je mednarodna žirija v Sarajevu razglasila za "Najboljšega managerja srednje in jugovzhodne Evrope". S Hidrio mu je uspelo po oceni EBA dobiti tudi naslov "Najbolj inovativnega podjetja v Evropi za obdobje 2012/2013".

IS

 Člani RK Idrija so svojemu predsedniku, dr. Iztoku Seljaku ob predstavitvi doktorata podarili pravo "doktorsko"  oz. zdravniško haljo.