Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Srečanje na Ljubljanici

26. avgusta 2015 smo se člani RK Idrija skupaj s soprogami z ladjico popeljali po Ljubljanici. Srečanje je bilo dogovorjeno na enem od prijetnih dogodkov v okviru Članov prijateljev Rotary kluba Idrija v začetku leta 2015, ko smo posamezni člani z hudomušnimi darili popestrili humanitarni srečelov. Takoj je Janez Podobnik sprejel obvezo, da bo Natašo Lazar popeljal čez "Ljubljanske mostove," Miro Božič pa bo Yukie Premože nekje v Ljubljani na orglice zaigral Sepetovo Med iskrenimi ljudmi.

Obe obljubi smo združili in se tako z ladjico, ob poznavalskem vodenju Janeza Viranta popeljali po Ljubljanici, kjer nas je presenetil tudi pravi Povodni mož...   Zato smo srečanje, ki je potekalo v izredno sproščenem vzdušju poimenovali kot " rečanje na Ljubljanici, pod ljubljanskimi mostovi z iskrenimi ljudmi...." Sledi nekaj prijetnih fotografskih utrinkov, ki si jih lahko ogledate v galeriji.