Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Razprodan dobrodelni Valentinov koncert Rotary kluba Idrija

V soboto, 13.2. zvečer je razprodana dvorana v Spodnji Idriji toplo pozdravila dobrodelni koncert Rotary kluba Idrija, namenjen zbiranju sredstev za otroke v okviru programa botrstev, ki ga Rotary klub Idrija izvaja v partnerstvu z ZPM Idrija.

IMG 4548pop

Note in zvoki izjemnih glasbenikov na čelu s Stefanom Milenkovićem in Markom Hatlakom so, kot je napovedal predsednik Rotary kluba Idrija Iztok Seljak na uvodu v večer, vsem prisotnim odpirali poti do razumevanja, da morajo svet še vedno voditi predvsem pozitivna čustva in da nam ob tem nikoli ne sme biti vseeno in da moramo vedno po najboljših močeh pomagati vsem pomoči potrebnim.

IMG 4637pop

 

S pomočjo sponzorjev, med njimi najpomembnejših Microsofta, Mercatorja, družbe e3 in Vadesepta, je klub ob tej priložnosti zbral 3.000 EUR, s katerimi bo pokril del okrog 15.000 EUR vrednega letošnjega proračuna za tovrstne dobrodelne projekte. Rotary klub Idrija je sicer vanje v 16 letih svojega delovanja vložil že preko 200.000 EUR in številne ure prostovoljstva svojih 21 članov.

     

IMG 4533pop