Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Obisk guvernerja Martina Šinigoja

V ponedeljek 5.septembra 2015 je  Rotary Klub Idrija obiskal na vsakoletni " vizitaciji" aktualni  guverner distrikta 1912 Martin Šinigoj. Pridružil se mu je tudi asistent guvernerja za Primorsko in Notranjsko Veselko Ojo iz Kopra.

Člani so bili veseli guvernerjevih pohval za zelo uspešno leto in spodbud za delo naprej. Guverner je posebej izpostavil tri usmeritve v njegovem mandatu: krepitev članstva v klubih; delo z mladimi in stalna skrb za javno podobo rotarijstva v Sloveniji in širše v svetu.

Predsednik kluba Egon Venko se je distriktnemu vodstvu zahvalil za zaupanje, ker so projekt Mednarodni razred Gimnazije Jurija Vege, ki ima značaj " Global Grant projekt podprli tudi preko DDF/ District Designated Fund/; operativna skupina za vodenje tega projekta, ki jo vodi dr. Iztok Seljak intenzivno dela in se pripravlja na razpis. Predsednik je tudi najavil ponovni Rally Rotary dogodek v Bovcu v 2016, ki je letos z sodelovanjem BMW Slovenija odlično uspel in tudi klubu "prinesel" znatno vsoto za podporo klubskih humanitarnih programov.

Na zaključku srečanja, ki je minilo v zelo pozitivnem vzdušju je guverner Martin Šinigoj dvema zaslužnima in ustanovnima članoma Alojziju Rejcu in Andreju Rozmanu podelil visoko rotarijsko priznanje Paul Harris Fellow.

2015-10-05-RCI-01