Rotary klub Idrija

Obisk guvernerja Martina Šinigoja

V ponedeljek 5.septembra 2015 je  Rotary Klub Idrija obiskal na vsakoletni " vizitaciji" aktualni  guverner distrikta 1912 Martin Šinigoj. Pridružil se mu je tudi asistent guvernerja za Primorsko in Notranjsko Veselko Ojo iz Kopra.

Člani so bili veseli guvernerjevih pohval za zelo uspešno leto in spodbud za delo naprej. Guverner je posebej izpostavil tri usmeritve v njegovem mandatu: krepitev članstva v klubih; delo z mladimi in stalna skrb za javno podobo rotarijstva v Sloveniji in širše v svetu.

Predsednik kluba Egon Venko se je distriktnemu vodstvu zahvalil za zaupanje, ker so projekt Mednarodni razred Gimnazije Jurija Vege, ki ima značaj " Global Grant projekt podprli tudi preko DDF/ District Designated Fund/; operativna skupina za vodenje tega projekta, ki jo vodi dr. Iztok Seljak intenzivno dela in se pripravlja na razpis. Predsednik je tudi najavil ponovni Rally Rotary dogodek v Bovcu v 2016, ki je letos z sodelovanjem BMW Slovenija odlično uspel in tudi klubu "prinesel" znatno vsoto za podporo klubskih humanitarnih programov.

Na zaključku srečanja, ki je minilo v zelo pozitivnem vzdušju je guverner Martin Šinigoj dvema zaslužnima in ustanovnima članoma Alojziju Rejcu in Andreju Rozmanu podelil visoko rotarijsko priznanje Paul Harris Fellow.

2015-10-05-RCI-01