Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Naelektrena dobrodelnost za projekt Botrstvo

BMW je s pomočjo partnerjev od začetka septembra podprl dobrodelnih 80 tesnih voženj z BMW električnimi avtomobili. Vsa zbrana sredstva je prejela Zveza prijateljev mladine Idrija v okviru projekta Botrstvo.

Naelektrena dobrodelnost.
Partnerji projekta: Rotary klub Idrija, Hidria in Relais Chateau Kendov dvorec so izvedli dobrodelno akcijo Inspiracija za donacijo. Inspiracija pa je bila prav testna vožnja z najnaprednejšim električnim BMW i vozilom. Testna vožnja, z začetkom in končno postajo v Relais Chateau Kendovem dvorcu, je bila možna za en dan ali za vikend. Izkupiček testnih voženj so partnerji dobrodelnega projekta namenili projektu Botrstvo, Zveze prijateljev mladine Idrija. Izvedenih je bilo 80 testnih voženj s skupnim izkupičkom 2.500 EUR. Partnerji projekta so podarili vsa zbrana sredstva Zvezi prijateljev mladine Idrija v okviru projekta Botrstvo.

Električna prihodnost za boljšo sedanjost.
Za izvedbo testnih voženj je bil na voljo električni avtomobil BMW i3. Od začetka septembra do sredine decembra, ko se je akcija zaključila s predajo sredstev, je bil avtomobil neprestano rezerviran. Na priljubljenost teh vozil prihodnosti kaže tudi končno število testnih voženj – kar 80 v samo treh mesecih. Donatorji pa niso bili samo iz idrijske regije, pač pa so se na testno vožnjo pripeljali iz vseh koncev Slovenije. Vozniki, ki so sodelovali v akciji kot donatorji projekta, so bili tudi povabljeni na zaključni dogodek. Vozniki so tudi prispevali svoje vtise, komentarje in predloge. Najbolj zanimivi komentarji in predlogi so bili nagrajeni z vikendom z BMW i3.

Od začetka zasnovan za električno mobilnost– BMW i3.
BMW i3 je prvi premium avtomobil na svetu, ki je usmerjeno zasnovan za vožnjo na izključno električni pogon – s tem pa brez emisij. Posebno razvita arhitektura LifeDrive, tehnologija pogona BMW eDrive, značilen pogon na zadnja kolesa in revolucionaren koncept lahke konstrukcije poudarjajo ravnovesje med užitkom v vožnji, dosegom in maso.
Revolucija pri športnih avtomobilih - BMW i8.
BMW i8 je najbolj napredno športno vozilo in prvo plug-in hibridno vozilo znotraj BMW Group. Kot plug-in hibridno vozilo BMW i8 združuje prednosti inovativnega električnega pogona in najnovejše tehnologije notranjega izgorevanja. To pomeni ne samo popolnoma električno brez-emisijsko mestno vožnjo temveč tudi športno zmogljivost na medkrajevnih poteh.

Projekt Botrstvo
Projekt Botrstvo v Sloveniji je namenjen izboljšanju kakovosti življenja otrokom in mladostnikom, ki živijo v materialni stiski in potrebujejo finančno pomoč in vzpodbudo. Namen projekta je zmanjšanje izključenosti zaradi revščine in omogočanje boljših pogojev za otrokov zdrav razvoj, izobraževanje, odkrivanje in razvoj talentov ter s tem spodbudno preživljanje otroštva.

Vir: Korporativno komuniciranje BMW Group Slovenija