Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Miklavžev večer in Marko Hatlak

V torek, 9.12. je Rotary Klub Idrija v Kendovem dvorcu v Sp. Idriji priredil dobrodelni koncert, namenjen zbiranju sredstev za botrstva za otroke iz idrijsko-cerkljanske regije ter za podporo pri šolanju mladih glasbenih talentov.

4

Marko Hatlak, ki ga je Rotary klub Idrija konec devetdesetih let podprl pri njegovem šolanju v Weimerju v Nemčiji, je pokazal vse razkošje svojega talenta na harmoniki. Špela Flajšaker, poleg Jerneja Albrechta nova štipendistka Rotary Kluba Idrija, je presenetila z izjemnim nastopom na flavti, vse skupaj pa je je v velik glasbeni presežek pospremil član kluba, virtuoz na orglicah, Miro Božič.

Udeleženci koncerta so v projektu, ki se je začel avgusta in zaokrožil s tem koncertom, zbrali preko 7.000 EUR in tako v partnerstvu z ZPM Idrija zagotovili 16 botrstev otrokom in njihovim družinam ter 2 štipendiji mladim glasbenikom.

5

 Več slik se nahaja v zgornjem meniju Galerija.