Rotary klub Idrija

Upravni odbor kluba za rotarijsko leto 2021/2022

V sredo, 27.1.2021, so člani Rotary kluba Idrija na volilni skupščini izvolili upravni odbor za rotarijsko leto 2021/2022 v naslednji sestavi:

Milan Koželj - predsednik kluba

Veljko Janjić - podpredsednik in prihodnji predsednik

Matej Obid - bivši predsednik

Miro Božič - tajnik

Lojze Rejc - zakladnik

Darko Rebec - klubski mojster

Iztok Seljak - strateški razvoj in PR

Sedanji UO in vsi člani čestitamo novoizvoljenemu upravnemu odboru in mu v prihajajočem rotarijskem letu želimo veliko uspehov!

Salamiada 2021

V sredo, 30. junija 2021, sta se predstavnika idrijskih rotarijcev Matej Obid in Milan Koželj mudila na 19. tradicionalnem rotarijskem dobrodelnem srečanju "salamijada" na Zemonu v Ajdovščini. Okrog deset slovenskih klubov, katerih predstavniki so se prireditve udeležili, je prispevalo nad 40 doma izdelanih salam, ki so jih organizatorji nato ustvarjalno dobrodelno (vstopnina, tekmovanje, licitacija, srečelov ...) plasirali ob prijetnem kulturnem druženju v izjemnem ambientu starodavnih fresk. Čeprav ob tem ne gre za strokovno kulinarično evalvacijo doniranih izdelkov, nas je na prireditvi prijazno pozdravil tudi lastnik domačega lokala, rekorder Michelinovih zvezdic, Tomaž Kavčič. Ajdovski kolegi so prireditev izkoristili tudi za svečni sprejem treh novih članov. Letošnji dobrodelni izkupiček pa gre Osnovni šoli Srečka Kosovela Sežana.

20210630 190619

 Na sliki z leve proti desni: Loredana Matkovič, predsednica RC Koper, Milan Koželj, predsednik RC Idrija, in Bojana Škabar, v.d. ravnateljice Osnovne šole Sežana

Dobrodelni koncert ob 30-letnici VDC VI - Idrija

V soboto zvečer smo bili v Idriji na povabilo Rotary Kluba Idrija v velikem številu priča izjemnim vsebinam – izjemnemu koncertu ob priložnosti 30 letnice VDC (Varstveno-delovnega centra), ki ga je Rotary Klub Idrija poleg siceršnjega sodelovanja z VDC dodatno podprl s sredstvi za nakup invalidskega vozička, ter pomembnim vzporednim srečanjem guvernerja Antona Končnika s preteklim guvernerjem gostujočih rotarijcev iz distrikta 1780 Chamberry, Mauricom Bonazom.

photo

Na razgovorih so poleg guvernerjev sodelovali bivši asistent guvernerja distrikta 1780 Jacques Lidome, naš bodoči guverner Martin Šinigoj, predsednik Rotary kluba Idrija Iztok Seljak in bivši predsednik Bojan Režun.

V diskusiji je bil projekt Kluba prijateljev Rotary kluba Idrija označen kot pomemben inovativen doprinos širitvi rotarijstva in bo ustrezno predstavljen v okviru Rotary International. Projekt mednarodnega razreda GJV je dobil distriktno in meddistriktno podporo. Zastavljen je bil meddistriktni projekt »Tetras Lyre«. Izjemne izkušnje francoskih kolegov in izjemne dosežke na področju glasbenega usposabljanja otrok in odraslih s posebnimi potrebami želimo pripeljati v Slovenijo. Naslednje leto bomo skupaj z Godbenim društvom in orkestrom Tetras Lyre animirali direktorje in strokovne vodje tovrstnih Varstvenih centrov v Sloveniji, ki se ukvarjajo z otroci in širše osebami s posebnimi potrebami, jim pokazali, kaj vse lahko dosežejo na glasbenem področju in jim bomo preko Rotaryja in za to organizirane projektne skupine nudili v tej smeri konkretno strokovno pomoč. Francoski prijatelji nam bodo s svojimi izkušnjami pomagali pri organizaciji prvega e-kluba v Sloveniji. Za namen izvedbe teh projektov se bo ustanovil IDC, Inter District Committee.

Navedena srečanja so v preteklih dneh v Idriji še dodatno bistveno okrepila naše rotarijske sposobnosti maksimalno pomagati pomoči potrebnim.